blog.archikon.nl

blog van ARCHIKON architecten & constructeurs

17.07.2017
Medisch centrum Goes
Medisch centrum Goes
Gepost door:

ARCHIKON architecten en adviseurs is volop bezig met de voorbereiding voor een nieuw medisch centrum aan de Van Dusseldorpstraat te Goes.

In het nieuwe centrum komt een artsenmaatschap met 6 huisartsen, een ParaMedischCentrum, een tandartspraktijk, Apotheek, een vestiging van SHL-Groep, Iriz Thuiszorg, een logopediepraktijk, praktijk voor orthodontie en een praktijk voor psychologie.

Professionele zorg staat hier voorop, maar ook de wens van de gebruikers om de samenwerking tussen de verschillende disciplines te optimaliseren. Hiervoor komt in het nieuwe gebouw een zorgplein waaraan alle functies liggen.
Door in te spelen op deze vraag heeft architect Johan Dieleman een transparant gebouw ontworpen met een centrale kern wat dienst doet als zorgplein. Hierdoor kunnen we spreken over een integrale medische voorziening in de eerstelijnszorg.

De architectuur van het gebouw is vormgegeven passend bij de bebouwing in de omgeving in een warme baksteen met fraaie accenten, zoals bijvoorbeeld de omkadering van de kozijnen. De transparante hoofdentree vormt de verbindende schakel tussen de straat en het zorgplein.

Het gebouw meet 3600 m² en wordt gerealiseerd in twee bouwlagen.

Het bouwmanagement is in handen van Aviles uit Eindhoven.

Het streven is om het gebouw augustus 2018 in gebruik te nemen.

 

 

 

geen reacties

Naam

E-mailadres(*)

Website

Je reactie (of vraag of opmerking)

*wordt niet gepubliceerd

overzicht
archikon.nl
archikonconstructeurs.nl