blog.archikon.nl

blog van ARCHIKON architecten & constructeurs

01.11.2011
‘Creatief en flexibel ben ik nog steeds’
‘Creatief en flexibel ben ik nog steeds’
Gepost door:

Johan Aalberts: van architect tot wethouder

Ruim vier jaar werkte hij voor ARCHIKON, voordat Johan Aalberts van zijn ‘andere hobby’ zijn werk maakte en wethouder werd in Middelburg. Bij ARCHIKON was Aalberts onder meer betrokken bij het ontwerp van het Edudelta College in Barendrecht.

Johan Aalberts

“Erg fijn bij dit project was dat wij er al heel vroeg in werden betrokken”, vertelt Aalberts. De Barendrechtse VMBO/MBO-school wilde zijn manier van lesgeven veranderen en daarvoor moest het schoolgebouw worden aangepast. “Eigenlijk wilden ze er een gebouw bij zetten, elders op het terrein. Maar na gesprekken met directie en docenten kwamen wij met het plan voor een ‘compacte school’. We wilden een deel van de bestaande school afbreken en een stuk aanbouwen, zodat in één gebouw plaats is voor alles.”

Zo ontstond de nodige ruimte voor de nieuwe manier van lesgeven, waarin de student centraal staat, het idee van klaslokalen wordt losgelaten en de leerling meer eigen verantwoordelijkheid krijgt in het invullen van zijn studie. “De nieuwe hoofdentree ligt tussen nu de praktijklokalen, waar de studenten in etalages hun werkstukken kunnen laten zien. De aula is een gezellige hangplek geworden en de docentenkamer heeft een prachtige dubbelfunctie als restaurant van de bakkerijafdeling.”

Aalberts ziet wel overeenkomsten met zijn huidige werk als wethouder. “Bij ARCHIKON wordt, behalve erg creatief, heel pragmatisch gewerkt en budgetten worden bijna nooit overschreden. Ook als wethouder moet ik creatief en flexibel zijn en met gemeenschapsgeld moet je zeker zo voorzichtig zijn. Helaas moet ik de uitvoering van plannen nu aan anderen overlaten, maar door mijn ervaring als architect kan ik makkelijk de dialoog aangaan. Ik weet hoe het is aan de andere kant van de tafel.”

geen reacties

Naam

E-mailadres(*)

Website

Je reactie (of vraag of opmerking)

*wordt niet gepubliceerd

overzicht
archikon.nl
archikonconstructeurs.nl